Petrijanec: Konstituirano Općinsko vijeće, predsjednik Martin Evačić (HNS) Foto: Općina Petrijanec

Petrijanec: Konstituirano Općinsko vijeće, predsjednik Martin Evačić (HNS)

Varaždinske vijesti | 23.6.2017. u 10:44h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak 20. lipnja u Društvenom domu u Petrijancu održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Općine Petrijanec.

Na temelju rezultata lokalnih izbora, održanih 21. svibnja, među 13 članova Općinskog vijeća nalazi se pet vijećnika SDP-a i dva vijećnika HNS–a, četiri vijećnika HDZ-a, jedan iz HSS-a te jedan vijećnik iz redova Narodne stranke - Reformista. Sjednici je prisustvovalo 12 vijećnika od njih 13.

Po ovlaštenju ministra uprave, sjednicu je otvorila predstojnica Ureda državne uprave Ljerka Jović-Mikor. Izabrana mandatna komisija utvrdila je valjanost mandata izabranih vijećnika, kao i činjenicu da po sili zakona izabranom načelniku Željku Posavcu (SDP) mandat ide u mirovanje. Na njegovo mjesto došao je vijećnik Marijan Ljubić.

Većinom glasova, 8 od 12, za novog predsjednika Općinskog vijeća Općine Petrijanec izabran je Martin Evačić iz HNS-a, a za potpredsjednike su izabrani Roman Strelec iz redova Reformista i Zvonko Bedenik iz SDP-a.

Čestitke novim vijećnicima uputili su novoizabrani načelnik općine Željko Posavec te predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić, koji su istaknuli da se nadaju dobroj suradnji sa svim članovima Općinskog vijeća koji će zajedno u naredne četiri godine surađivati u donošenju odluka u korist dobrobiti žitelja Općine Petrijanec.

U novom sazivu petrijanečkog Općinskog vijeća nalaze se: Martin Evačić (HNS), Rodolf Potočnjak (HNS), Zvonko Bedenik (SDP), Karmenka Koprek (SDP), Ines Krobot (SDP), Ivana Dombaj (SDP), Marijan Ljubić (SDP), Vladimir Kurečić (HDZ), Snježana Križnjak (HDZ), Rajko Lovričić (HDZ), Mario Kiđemet (HDZ), Natalija Ivančić (HSS) i Roman Strelec (NS Reformisti).