Otok Virje: U srijedu radionica o poplavama u sklopu projekta Frisco1 Foto: Općina Cestica

Otok Virje: U srijedu radionica o poplavama u sklopu projekta Frisco1

Varaždinske vijesti | 14.11.2017. u 14:31h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica sudjeluje u prekograničnom projektu FRISCO1 (Usklađeno slovensko–hrvatsko smanjenje rizika od poplava), u sklopu kojeg će se u srijedu, 15. studenoga, u Otok Virju održati i radionica za podizanje svijesti javnosti o poplavama.

Polaznici će saznati detaljne informacije o projektu, koji provodi osam partnera iz Hrvatske i Slovenije na šest prekograničnih slivova - Kupa, Sutla, Drava, Mura, Dragonja i Bregana, s ciljem smanjenja rizika od poplava i unapređenja sustava upravljanja rizicima od poplava na prekograničnoj razini. Govorit će se o aktivnostima na projektu, zaštiti od poplava i smanjenju rizika od poplava, građevinskim i negrađevinskim mjerama za smanjenje rizika od poplava te korisnim informacijama za samozaštitu u slučaju poplave.

Projekt se financira iz INTERREG V-A Programa suradnje Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., a radionicu organiziraju Hrvatske vode kao vodeći partner s hrvatske strane te Državni hidrometeorološki zavod i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.