Prema RTL-ovoj anketi u drugi krug idu Kišić i Habijan, a najveće šanse ima...

vijesti.rtl.hr/V.V. | 3.4.2017. u 19:58h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

RTL televizija u suradnji s agencijom Promocija plus provodi ankete ususret lokalnim izborima, a zadnji grad koji je došao na red bio je Varaždin.

Najveću šansu voditi Varaždin zasad opet ima kandidat ljevice Alen Kišić (SDP), piše RTL, no odmah iza njega je HDZ-ov Damir Habijan, 34-godišnji pravnik kojeg je Ladislav Ilčić prozvao da živi nekršćanskim životom, ali među Varaždincima očito uživa potporu.

pref

Treća je Natalija Martinčević, bivša HNS-ovka, sada u redovima Čačićevih Reformista.

Zlatan Avar je četvrti. Iza njega je pedijatrica iz stranke svih kajkavaca Mirjana Kolarek-Karakaš, a Ilčić ima svega 5,6 posto potpore.

U drugi krug će, prema rezultatima RTL-ove ankete, Habijan i Kišić. Zasad pobjeđuje SDP-ovac, no više od 18 posto još ne zna koga bi u ovakvom izboru zaokružili. Zanimljivo je da točno polovina Ilčićevih birača u ovakvom izboru bira Habijana, a polovina Kišića.

pref2

Što se Gradskog vijeća tiče, većinu nema nitko, a SDP-ova koalicija stoji najbolje, slični su postoci kao i 2013. kada je HNS imao kandidata za gradonačelnika. I HDZ je na sličnome, iako na prošlim lokalnim izborima uopće nisu imali svog gradonačelničkog kandidata, pa je listu nosio nezavisni Marijan Cingula.

U Gradsko vijeće, prema anketi, stižu još tri opcije koje imaju više od pet posto, a ispod praga zasada su ŽIVI ZID, Pametno, MOST, ali i Ilčićev Hrast - sada je na 2 posto, a na prošlim je izborima uživao četiri puta veću potporu.

Detaljne rezultate pogledajte u RTL-ovom statističkom centru.