Općini Vinica više od milijun kuna za dogradnju vrtića

Varaždinske vijesti | 19.7.2018. u 08:03h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku početkom godine objavilo je Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima.

Kako je postojeći prostor dječjeg vrtića nedovoljnih kapaciteta za zbrinjavanje svih viničkih mališana s liste čekanja, Općina Vinica naručila je i izradila projektnu dokumentaciju za dogradnju dječjeg vrtića te je projekt dogradnje vrtića prijavila na javni poziv ministarstva. Ministarstvo je za projekt dogradnje vrtića osiguralo 1.021.845,00 kn. Tim je povodom u ministarstvu održana prigodna svečanost na kojoj je načelnik Općine Marijan Kostanjevac potpisao ugovor s ministricom Nadom Murganić o osiguranju financijskih sredstava za dogradnju vrtića.

- Iako je procijenjena vrijednost ulaganja znatno veća, zahvalan sam resornom ministarstvu što je prepoznalo značaj ovog projekta te osiguralo financijsku potporu. Dogradnju dječjeg vrtića smatram jednom od važnijih demografskih mjera i ulaganjem u budućnost. Ukoliko želimo zadržati ljude u ruralnim sredinama, ljudima moramo omogućiti sve uvjete koje imaju urbane sredine, od kojih je jedan briga o djeci kad su roditelji na poslu - izjavio je Kostanjevac.

Označeno u