Općini Vidovec 193.000 kuna za izgradnju posljednje faze Etno kuće u Domitrovcu Foto: VV arhiva

Općini Vidovec 193.000 kuna za izgradnju posljednje faze Etno kuće u Domitrovcu

Varaždinske vijesti | 3.6.2019. u 09:43h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu projekta poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2019. godini, kojeg provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Općini Vidovec dodijeljeno je 193.000 kuna bespovratnih sredstava za izgradnju posljednje faze Etno kuće-kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u Domitrovcu.

Odluku o sufinanciranju ovog projekta općinskom načelniku Bruni Hraniću u petak je uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

- U posljednjoj smo fazi izgradnje etno kuće u Domitrovcu. Dio kuće uredit će se kao stalni postav etno-zbirke, a ista će biti dostupna učenicima, gospodarstvenicima, poduzetnicima i ostalim mještanima za održavanje raznih događaja poput seminara, konferencija i predavanja. Već sada imamo nekoliko događanja koja će se odvijati u etno kući nakon njezinog otvorenja. Također,zasadit će se i vrt sa sadnicama Varaždinskog zelja i autohtonim voćkama - istaknuo je načelnik Hranić.

Ukupna vrijednost izgradnje etno kuće iznosi 2.491.234,99 kune, a njezino otvorenje bit će povodom Dana Općine. Svečanom otvaranju etno kuće nazočit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac čije je ministarstvo izdvojilo najviše sredstava za njezinu izgradnju.