Općini Maruševec odobreno sufinanciranje rekonstrukcije igrališta u Donjem Ladanju Foto: Općina Maruševec

Općini Maruševec odobreno sufinanciranje rekonstrukcije igrališta u Donjem Ladanju

| 9.4.2019. u 11:18h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi se podigla razina sigurnosti korisnika i poboljšali elementi uzdužnog i poprečnog presjeka nogometnog igrališta u Donjem Ladanju, Općini Maruševec dodijeljena je potpora LAG-a Sjeverozapad u iznosu od 252 tisuće kuna.

- Radi se o natječaju za provedbu operacije 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, kojeg je Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad raspisala sredinom listopada prošle godine, vrijednosti 3.528.000,00 kuna. Općina Maruševec je s pripremom Glavnog projekta krenula nekoliko mjeseci prije raspisivanja kako bi na pravovremeno predali prijavu na natječaj - ističe načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te dodaje da je provedbom postupka javne nabave već odabran najpovoljniji izvođač radova.

Procijenjena vrijednost projekta kojeg je Općina Maruševec krajem prošle godine prijavila na natječaj LAG-a Sjeverozapad iznosi gotovo 570 tisuća kuna, a razlika od 318 tisuća kuna osigurana je u općinskom proračunu.

- Osnova za rekonstrukciju nogometnog igrališta je kvalitetni projekt u kojem su definirani elementi ukupnog profila travnjaka. -Tako će sukladno projektu na lokaciji igrališta u Donjem Ladanju bit rekonstruirani slojevi postojećeg nogometnog igrališta i nasipani zemljani materijal na visinske kote iz projekta, ugradit će se novi travnati pokrov, zamijeniti dotrajala betonska i metalna ograda novom od žičanih panela, a sav potrebni materijal, pribor i oprema predviđeni su od prvoklasne proizvodnje u skladu s važećim propisima - ističe zamjenik načelnika Mario Klapša koji predviđa da bi radovi na igralištu trebali biti završeni do kraja lipnja ove godine, što znači da će novo igralište biti spremno za novu nogometnu sezonu 2019/2020.

LAG Sjeverozapad osnovan je u cilju promicanja zajedničkih interesa članica, gradova i općina iz Varaždinske županije sa svrhom ruralnog i ukupnog razvoja, jedinstvenog zagovaranja interesa lokalne samouprave, pripreme projekata od interesa za razvoj lokalne samouprave i prijava istih za dobivanje sredstava iz EU fondova, te za njihovu realizaciju u okviru programa na temelju kojih se sredstva dodjeljuju. Grupa broji ukupno 14 članica, a Općina Maruševec je član LAG-a Sjeverozapad od 2010. godine.

050419-rudar-lag-2_Large.jpeg

050419-rudar-lag-3_Large.jpeg