Općini Martijanec za izgradnju dječjeg vrtića 7,4 milijuna kuna Foto: Općina Martijanec

Općini Martijanec za izgradnju dječjeg vrtića 7,4 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 7.6.2018. u 20:17h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec jedna je od onih kojima je nakon dugog čekanja odobren novac za izgradnju dječjeg vrtića. Načelnik općine Dražen Levak potpisao je u Zagrebu s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić ugovor o 7,4 milijuna kuna odobrenih sredstava.

- Ovo je prvi milijunski novčani iznos državne potpore koji je zahvaljujući Vladi RH, našim saborskim zastupnicima Anđelku Stričaku i Josipu Križaniću, resornom ministru Tomislavu Tolušiću i premijeru Andreju Plenkoviću, kao i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobren Općini Martijanec. Nadam se da ćemo s AZRA-om, s kojom smo od samog početka u ovom projektu pronaći, način da - s obzirom na protek vremena od kad je projekt kandidiran, trenutni rast cijena u građevinarstvu i uvjete natječaja - doista i realiziramo izgradnju Dječjeg vrtića. Također se nadamo da će odobreni iznos biti dostatan za izgradnju vrtića po uvjetima natječaja. To je želja svih nas jer bi time napokon realizirali projekt koji je, uz dogradnju Osnovne škole Martijanec, krucijalan za ostanak mladih u općini Martijanec. Na te projekte čekamo od osnutka općine do danas -  rekao je načelnik Levak.

Potpora od 7,4 milijuna kuna jedan je od pojedinačno najvećih iznosa između stotinjak odobrenih projekta, za koje je ukupno osigurano 470 milijuna kuna.