Općini Cestica odobren projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Falinićbreg-Prekorje

Varaždinske vijesti | 21.2.2018. u 08:16h | Objavljeno u Našim krajem

Lijepe su vijesti ovih dana stigle u Općinu Cestica. Općini je, naime, odobreno gotovo milijun kuna bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste od Falinićbrega do Prekorja.

Riječ je o nerazvrstanoj cesti koja povezuje naselja Babinec, Falinić breg i Radovec, a projekt njene rekonstrukcije prijavljen je u studenom 2016. godine na Mjeru 07 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.; Podmjere 7.2. "Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije", Operacija 7.2.2. "Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta" Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR).

Općina je u siječnju ove godine dobila obavijest da je projekt odobren te je načelnik Mirko Korotaj protekli tjedan s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sklopio ugovor o financiranju pri čemu iznos potpore iznosi 885.520,83 kune.

- U 2018. godini planiramo asfaltirati deset dionica nerazvrstanih cesta, a među njima je i odobrena dionica Falinićbreg-Prekorje. Vrijednost uređenja svih deset dionica procjenjuje se na tri milijuna kuna. Za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Falinićbreg-Prekorje odobreno nam je 885.520,83 kune, dok dio sredstava očekujemo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Usto, dio sredstava financirat ćemo iz vlastitih izvora, odnosno općinskog proračuna - pojašnjava načelnik Općine Cestica.

Nastavak uređenja nerazvrstanih cesta na području općine je, dodaje, u skladu sa Strategijom razvoja Općine Cestica.

- Na taj način poboljšavamo uvjete mladim obiteljima, malim i srednjim poduzetnicima, poljoprivrednicima, ali i svim ostalim mještanima općine - zadovoljan je Korotaj.

Označeno u