Općina Vinica poziva mještane da doniraju stare predmete za Viničku tradicijsku kuću

Varaždinske vijesti | 2.11.2017. u 15:54h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Općine Vinica obavještavaju sve zainteresirane, a koji žele posjetiti Viničku tradicijsku kuću otvorenu u sklopu projekta "Detox", da je kuća otvorena za razgledavanje svaku subotu od 10 do 15 sati te radnim danom uz prethodnu najavu na broj telefona 042/722-233.

Kuća se, podsjetimo, nalazi u neposrednoj blizini parka Arboretum Opeka, na imanju Snježane i Milivoja Kostanjevec, na adresi Vinička 73 u Marčanu.

- S obzirom da se opremanje kuće i dalje nastavlja te ju je potrebno nadopuniti starim predmetima iz ranijih vremena, u kući je izložena „Donacijska kutija“, a sredstva iz donacije koristit će se isključivo za nabavu i opremanje te za održavanje - naveli su iz Općine.

Također dodaju da su, osim novčanih donacija, dobrodošle i donacije u vidu starih predmeta (posude, alati, slike).

- Stoga molimo sve mještane općine, ali i ostale koji posjeduju takve predmete, a voljni su ih donirati za opremanje tradicijske kuće i ostaviti ih u nasljeđe današnjim i budućim generacijama Viničanaca te na taj način sačuvati viničku kulturnu baštinu, da se jave u Općinu Vinica ili na broj telefona 042/722-233 - ističu iz Općine.

DSC 0321

DSC 0322

DSC 0346

Označeno u