Projekt novog dječjeg vrtića u Vidovcu Foto: Općina Vidovec

Općina Vidovec prijavila projekt izgradnje i opremanja novog dječjeg vrtića

Varaždinske vijesti | 19.4.2017. u 12:09h | Objavljeno u Našim krajem

Odmah po otvaranju prijava na podmjeru 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Općina Vidovec je putem AGRONET-a predala Zahtjev za potporu za izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića.

Kako napominju iz Općine Vidovec, planira se izgradnja i opremanje novog dječjeg vrtića ukupne bruto površine 1.228,65 m2 koji će imati prihvatni kapacitet za oko 130-ero djece, uključujući i jasličnu grupu, a s obzirom na veličinu dječjeg vrtića, otvorit će se i nova radna mjesta. Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja dječjeg vrtića procijenjena je na 9.278.758,31 kuna.

- Uz dobrobiti koje će novi dječji vrtić donijeti djeci, ali i zaposlenicima vrtića, projekt će u konačnici doprinijeti cjelokupnom poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva u ruralnom području, spriječiti iseljavanje mladih obitelji te će se osigurati mjesto za kvalitetan odgoj i usmjeravanje djece već u ranoj dobi - ističu iz Općine.

- Natječaj za podmjeru 7.4.1. raspisan je krajem veljače ove godine i od tada je Općina Vidovec iščekivala otvaranje prijava za svoj najvažniji projekt, izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića za koji još od 2013. godine postoji kompletna projektna dokumentacija. Dugo smo čekali otvaranje ovog natječaja, stoga se iskreno nadam da će ova prijava u konačnici imati pozitivan ishod - istaknuo je općinski načelnik Bruno Hranić.