Proračun je prihvaćen većinom glasova vijećnika Foto: Dražen Novosel

Općina Trnovec Bartolovečki večeras dobila proračun za 2019. godinu

| 27.12.2018. u 22:04h | Objavljeno u Našim krajem

S 9 glasova za i 4 protiv na večerašnjoj je sjednici Općinskog vijeća prihvaćen proračun Općine trnovec Bartolovečki za 209. godinu u iznosu od  24 597 041,29 kuna. U prihodovnoj strani proračuna od poreza i prireza na dohodak planira se prihodovati 9,6 milijuna kuna, što je povećanje za 600 tisuća kuna u odnosu na ovu godinu.

Predstavljajući proračun načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec (HNS) naglasio je da se i za iduću godinu planiraju veliki projekti koji će se realizirati zahvaljujući suradnji sa središnjom vlasti te sredstvima iz fondova Europske unije.

Iz državnog proračuna i europskih sredstava očekuje se 8,7 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića u Trnovcu, uređenje Ulice braće Radić i Branimirove ulice te perivoja Široke ledine u Trnovcu, građenje društvenog doma u Trnovcu, energetsku obnovu bivšeg Matičnog ureda u Bartolovcu te građenje nerazvrstane ceste Široke ledine u Trnovcu – naglasio je Šamec.

Osim proračuna za 2019. godinu prihvaćene su i izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna, koji sada iznosi 13,8 milijuna, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na godinu ranije.

Vijećnici su dali suglasnost za provedbu ulaganja u naselju Trnovec – krajobrazno uređenje perivoja Široke ledine – unutar Mjere 2. Unapređivanje kvalitete života ruralnog područja. Riječ je o podmjeri uređenja odnosno modernizaciji društvene infrastrukture ruralnog područja iz Programa ruralnog razvoja, preko LAG-a Izvor.

Na sjednici je odobren i zahtjev Vatrogasne zajednice općine Trnovec Bartolovečki za pomoć u nabavci navalnog vatrogasnog vozila, vrijednosti nešto više od 1,5 milijuna kuna. Općina će tako u ovoj godini izdvojiti 100.000 kuna kapitalne donacije, a u proračunu za iduću godinu osigurati 160.000 kuna.

Vijećnici su prihvatili program rada Savjeta mladih Općine Trnovec Bartolovečki za 2019. godinu, čije će aktivnosti biti financirane s 35.000 kuna.

Vijećnicima je prezentirana i informacija o broju nezaposlenih na kraju studenog ove godine. Na području Općine, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Varaždin, nezaposlene su 103 osobe.