Održana izborna Skupština DVD-a Breznički Hum za novog predsjednika izabran Ivan Ivančan Foto: Novi predsjednik DVD-a Ivan Ivančan

Održana izborna Skupština DVD-a Breznički Hum za novog predsjednika izabran Ivan Ivančan

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.2.2017. u 13:50h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon isteka mandata dosadašnjim članovima upravog i nadzornog odbora te predsjedniku DVD-a - načelniku općine Breznički Hum Zoranu Hegediću i njegovu zamjeniku, u subotu 25. veljače, je na godišnjoj Izbornoj Skupštini DVD-a Breznički Hum u nazočnosti brojnih članova ovoga DVD-a i njihovih gostiju, izabrano novo članstvo i predsjednik DVD-a.

Čeverogodišnji je predsjednički mandat povjeren Ivanu Ivančanu, koji je u članstvu DVD-a Breznički Hum 40 godina obnašao gotovo sve dužnosti - od tajnika, zamjenika zapovjednika i zapovjednika DVD-a, do aktivnog vatrogasnog suca i predavača, pa zapovjednika Vatrogasne zajednice općine i člana Komisije za natjecanja te člana zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Zamjenikom zapovjednika DVD-a Breznički Hum imenovan je Stjepan Jakopec.

Unatrag nekoliko godina vrijedni su Humski vatrogasci intervenirali tijekom triju poplava velikih razmjera, 20-tak puta izlazili su na vatrogasne intervencije i spašavali imovinu i ljude, a zabilježili su i nekoliko intervencija uslijed teških prometnih nesreća. U novije su se vrijeme posebno istaknuli u međunarodnoj suradnji s vatrogasnim društvima i postrojbama u susjednim državama, naročito u Sloveniji, Austriji i Mađarskoj gdje redovito sudjeluju na natjecanjima ali i kao partneri u europskim projektima. Osim toga na međuopćinskim, županijskim i međunarodnim natjecanjima vatrogasna mladež DVD-a Breznički Hum redovito postiže zapažene rezultate i osvaja prva i druga mjesta kod muških i ženskih ekipa.

DVD Breznički Hum trenutno ima 110 članova od čega 20 žena te još 30 članova vatrogasne mladeži, čime ukupni broj vatrogasaca u Brezničkom Humu čini 20 posto ukupne populacije ove najjužnije općine u Varaždinskoj županiji.

Predsjednik vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović na Skupštini je naglasio kako su vatrogasci DVD-a Breznički Hum visoko podigli ljestvicu aktivnosti te je izrazio nadu da i ubuduće svoje aktivnosti i obveze izvršavaju jednako odgovorno, a novi je predsjednik DVD-a Breznički Hum Ivan Ivančan istaknuo kako će DVD Breznički Hum nastojati opravdati svoje postojanje na zadovoljstvo svojih žitelja.

Galerija slika