Novomarofski gradski vijećnici prihvatili izvješće o radu gradonačelnika

V.V. | 27.4.2018. u 15:22h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Novomarofski gradski vijećnici, na sjednici održanoj u četvrtak, prihvatili su izvješće o radu gradonačelnika, HDZ-ovog Siniše Jenkača, za drugu polovicu prošle godine. U sklopu izvješća gradonačelnik je podsjetio na projekte koji su započeti ili realizirani u tom razdoblju.

Između ostalog riječ je o nastavku gradnje kanalizacije u naseljima Grana, Možđenec te dijelu Donjeg i Gornjeg Makojišća. Ukupna vrijednost radova je 5,65 milijuna kuna od čega je Grad Novi Marof osigurao 1,13 milijuna.

– Za sada je izveden veći dio radova, a preostalo je još rješavanje pitanja gradnje kanalizacije u naselju Možđenec i dijelu naselja Donje Makojišće. Taj dio rješavat će se u narednom razdoblju kroz projekt Aglomeracije – pojasnio je Jenkač. Spomenuo je izgradnju nogostupa u Oštricama, gradnju potpornog zida u Presečnom, projektiranje nogostupa u Završju te gradnju nogostupa u Grani koja je u tijeku kao i gradnju pješačko-biciklističke staze u Remetincu. Uz realizirane radove na nerazvrstanim cestama ulaganja u spomenutu prometnu infrastrukturu u drugoj polovici prošle godine iznose više milijuna kuna.

– Osim toga, u građenje i rekonstrukciju javne rasvjete na području grada uloženo je više od pola milijuna kuna. Svakako moramo istaknuti da su nastavljena ulaganja u društvene domove, a također i u dječja igrališta i sportske terene – rekao je Jenkač. Na kraju je istaknuo dva velika projekta koja su u tijeku. Jedan je gradnja novog Centra za socijalnu skrb, vrijednog više od 8 milijuna kuna, te potvrda da kreće i izgradnja i dogradnja vrtića za što je s državne razine osigurano više od 6 milijuna kuna.

– Što se tiče vrtića potvrda je stigla ove godine, no svi potrebi radovi i dokumentacija obavljena je prije, odnosno dio prošle godine. Zahvaljujem resornim ministarstvima i Vladi RH-a koja je pokazala puno sluha za Novi Marof i naše sugrađane budući da se ulaganja s nacionalne razine u proteklih nekoliko godina mjere u desecima milijuna kuna – zaključio je Jenkač. Osim izvješća o radu gradonačelnika vijećnicu su prihvatili izmjene odluke o stipendijama. Riječ je o izmjenama u dijelu koji se odnosi na deficitarna zanimanja. Tako će od iduće školske godine 20 srednjoškolca primati po 500 kuna mjesečno ako se odluče za neka od deficitarnih zanimanja.

– Takvom politikom ulaganja u fakultetsko, ali i srednjoškolsko obrazovanje, polako, ali sigurno mijenjamo obrazovnu strukturu naših sugrađana, što će svakako donijeti pozitivne pomake i na gospodarskom planu u godinama koje dolaze – pojasnio je Jenkač.

Vijeće je također dalo suglasnost Pučkom otvorenom učilištu za nabavku novog kino-platna vrijednog 150 tisuća kuna. Većina sredstava, u iznosu od 100 tisuća osigurana je preko Ministarstva kulture, dok preostali dio stiže iz proračuna, 40 tisuća, te 10 tisuća iz same ustanove. Riječ je o daljnjoj modernizaciji kinodvorane koja svojim posjetiteljima sada omogućuje uživanje u kino projekcijama na razini najbolje opremljenih kinodvorana širom Hrvatske.