Novi projekt Grada Ludbrega: Povijesno kulturna baština obitelji Batthyany Foto: Grad Ludbreg

Novi projekt Grada Ludbrega: Povijesno kulturna baština obitelji Batthyany

Varaždinske vijesti | 8.6.2017. u 11:01h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg je s partnerima Knjižnicom i Informacijskim centrom Mađarske akademije znanosti, Batthyany zakladom, Sveučilištem Regensburg, Transilvanijskim muzejskim društvom, Muzejom Murska Sobota te Lira udruženjem, prijavio novi projekt "Razvoj održivog turzima temeljem zajedničke povijesno-kulturne baštine Batthyany obitelji u zemljama Dunavske regije" u okvirima Interreg Dunavskog transnacionalnog programa.

Projekt se odnosi na razvoj transnacionalne suradnje različitih dionika, osnaživanje i valorizaciju kulturne baštine koju je obitelji Batthyány ostavila iza sebe u svim državama Dunavske regije. Kroz projekt provest će se istraživanje s ciljem prikupljanja relevantih informacija o svim mjestima na kojima je obitelj Batthyany ostavila svoj trag, bilo da se radi infrastrukturi, bibliotekama, kulturnoj ili prirodnoj baštini, razvit će se zajednički turistički proizvod i provest će se inovativni pilot projekti usmjereni na lokalni razvoj turističke ponude. Implementacija projekta trajat će od 36 mjeseci i planirani početak aktivnosti jest 1. siječnja 2018. godine.

Ukupna vrijednost projekta na kojemu sudjeluje sedam partnera iz Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Hrvatske jest 1.925.750 eura, dok udio Grada Ludbrega iznosi 300.600 eura.

Označeno u