Novi Marof: Za Prvi maj do izletišta Lužec ili Grebengrada

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.4.2017. u 14:34h | Objavljeno u Našim krajem

Već je uobičajeno da se 1. maj - međunarodni praznik rada slavi u prirodi. Tim povodom u nedjelju, 30. travnja možete krenuti u prekrasan Lužec, izletište kod Oštrica blizu Novog Marofa koje obiluje zelenilom, potocima i jezercima.

Prekrasna priroda, mogućnost roštiljanja, igranja odbojke, nogometa ili samo šetnja dovoljan su razlog da krenete tamo, a ako ste avanturističkog duha, možete biciklom odvoziti i MTB stazu kroz Lužec.

Da ne bi bili gladni, DVD Oštrice priprema za vas grah koji je uvijek važan "motiv dolaska", pa će tako biti i ovaj put.

Na sam Prvi maj, 1. svibnja, možete se uputiti i na Grebengrad. Na putu do gore posjetitelji mogu razgledati Etno park Greben. Prekrasan park s tradicijskim kućicama u kojem se može vidjeti kako se nekad živjelo i radilo, malo predahnuti i krenuti put Grebengrada, gdje će se također nuditi tradicionalni grah. Kako ne bi sve završilo samo na punim trbusima, TZ Grada Novog Marofa organizira "Stručno vođenje kroz utvrdu Grebengrad".

Povijest same utvrde na zanimljiv će način prezentirati arheolog Karlo Ivanek, a moći će se čuti nešto i o samoj obnovi, trenutnoj fazi radova i slično. Termini stručnog vođenja kroz utvrdu Grebengrad bit će u 10.30 i u 12.30 sati, a kretat će se od samog planinarskog doma.

Nadalje, možete produžiti do obližnjeg Lubenjaka, s kojeg puca prekrasan pogled čak i do Austrije. Okolica doma je uređena, prilagođena je dječjim igrama, ali i odraslima nudi mogućnost sportske rekreacije. U svakom slučaju, za svakog ponešto.

 

Označeno u
Galerija slika