Novi Marof: Više od tisuću ljudi točno u podne dočekalo Novu godinu

V.V. | 31.12.2017. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

I ove godine, sad već po treći put, više od tisuću Novomarofčana i gostiju u njihovom gradu dočekalo je Novu godinu točno u podne na prostoru ispred Kulturnog centra “Ivan Rabuzin”. Raspoložene mještane Novog Marofa i goste zabavljali su “Ex Zodiac” uz nezaobilaznog voditelja s Varaždinske televizije Kristijana Petrovića Kikija. Mališanima su slatkiše podijelili Motomrazovi.

“Doček Nove u podne” obilježen je i ove godine puštanjem stotina balona u zrak točno u 12.00 sati, koje su okupljenima podijelili volonteri Srednje škole Novi Marof.
– Kada smo prije tri godine krenuli u organizaciju ove manifestacije namjera je bila da Novomarofčankama i Novomarofčanima ponudimo nešto drugačiji način dočeka Nove godine. I po interesu i po broju okupljenih mislim da smo u tome uspjeli. Prema informacijama koje imamo “doček Nove u podne” u Novom Marofu, uz onaj u Fužinama, te još nekoliko gradova u Hrvatskoj, najveći je u našoj zemlji i zadovoljni smo što smo samo u tri godine uspjeli u tome – kazala je voditeljica TZ-a Grada Novog Marofa Renata Horvatić.

Uz TZ Grada Novog Marofa u organizaciju su sudjelovali POU Novi Marof, MO Novi Marof, Caffe bar INN, Udruge Pinta i Lions club Novi Marof, a pokrovitelji i sponzori bili su Grad Novi Marof, Zagrebačka banka, Mesnica Kudelić, Knauf Insulation, koji je osigurao balone, te medijski pokrovitelj Radio Novi Marof.

Dodajmo da su se Udruga Pinta, Lions club Novi Marof i caffe bar INN pobrinuli da posjetitelji nisu bili žedni i gladni, a održana je i bogata tombola. I ovoga puta na “dočeku Nove u podne” sa svojim sugrađanima bio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Mislim da je ovo odličan način da svi zajedno u dobrom raspoloženju ispratimo Staru godinu. Vrijeme koje nas je i ove godine poslužilo i odličan program privukli su veliki broj sugrađana što sve pokazuje opravdanost ove manifestacije koja iz godine u godinu dobiva sve više poklonika. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja – izjavio je Jenkač te iskoristio priliku da svim građanima čestita ulazak u novu, 2018. godinu.

– Ispred nas je godina koja, prema svemu sudeći, nosi našem gradu puno investicija, puno projekata, puno toga dobrog. Neki dan smo donijeli rekordan proračun koji predviđa brojna ulaganja u ceste i ostalu komunalnu infrastrukturu. Tu je i adaptacija i izgradnja vrtića, ulaganje u društvene domove, projekt Aglomeracije. Neki dan je potvrđeno da projekt Istočne obilaznice ide dalje s izradom projektne dokumentacije i otkupom zemljišta dok bi sami radovi trebali početi 2019. Nastavljaju se velika ulaganja u obrazovanje – najavio je Jenkač za godinu koji bi u Novom Marofu trebala biti dinamična i uspješna.

 

Galerija slika