Novi Marof: Svakom narednom djetetu u obitelji po 1.000 kuna više Foto: Grad Novi Marof

Novi Marof: Svakom narednom djetetu u obitelji po 1.000 kuna više

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.1.2018. u 13:30h | Objavljeno u Našim krajem

Prva podjela jednokratne pomoći u ovoj godini donijela je dobre vijesti za roditelje novorođenih u gradu Novom Marofu, a to je da je održano obećanje gradske vlasti o povećanju naknada.

Prema novoj odluci svako novorođeno dijete dobiva naknadu u iznosu od 1.000 kuna dok svako naredno dijete u obitelji dobiva za tisuću kuna veći iznos.

– Ovime smo održali obećanje koje smo dali u prošloj godini o povećanju naknade. Znamo da ovaj iznos ne rješava sve financijske potrebe kada beba dođe u obitelj, ali pokazuju opredijeljenost aktualne vlasti da ulažemo u mlade, da pomažemo obitelji i da, prije svega, ulažemo u obrazovanje mladih Novomarofčanka i Novomarofčana – izjavio je prilikom podjele naknada, prošle srijede, gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač. Poručio je roditeljima da je ovo samo početak brige za najmlađe koja se nastavlja preko vrtićkog i predškolskog obrazovanja, zatim preko osnovne i srednje škole pa sve do studija.

– Grad Novi Marof kroz razne programe i projekte ulaže u obrazovanje i brigu za mlade s gotovo pet milijuna kuna godišnje. Riječ je o zaista velikim sredstvima za Grad Novi Marof, no namjera je da taj iznos u narednim godinama bude i veći – poručio je Jenkač. Inače, u prvoj ovogodišnjoj podjeli uručeno je 25 naknada za novorođene za što je u gradskom proračunu osigurano 32,5 tisuća kuna.