Novi Marof: Postavljene nadstrešnice u vrijednosti od 116.000 kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.8.2017. u 16:03h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi se osigurali bolji uvjeti brojnim mještanima koji koriste autobuse kao sredstvo javnog prijevoza, prije svega učenika i umirovljenika, na području Grada Novog Marofa u posljednje se vrijeme ubrzano postavljaju autobusne nadstrešnice.

Za postavljanje nadstrešnice u Podevčevu utrošeno je gotovo 25.000 kuna, u mjestu Presečno 19.200 kuna, Ključu 42.000 kuna te Oštricama 30.000 kuna pa je ukupno za sve četiri lokacije utrošeno oko 116.000 kuna.

Potrebno je postaviti otprilike još pet ili šest autobusnih nadstrešnica u Novom Marofu čime će ih na tome području biti sveukupno 30.

– Većinom smo na svim mjestima gdje tehničke karakteristike i vlasnički odnosi omogućuju napravili nadstrešnice u dogovoru s Hrvatskim cestama ili pak ŽUC-om. Tako djeci i građanima omogućujemo da u boljim uvjetima dočekuju autobus – rekao je gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač te naglasio da se, osim postavljanja nadstrešnica, odmah i uređuje lokacija na mjestu gdje je postavljena nadstrešnica.

Što se tiče nadstrešnica, građani u većini slučajeva čuvaju imovinu, a gradonačelnik je uputio apel da se takav odnos građana, posebno mladih, prema imovini održi i dalje.

Označeno u