FOTO Novi Marof: Otvoren street workout park uz demonstracije Street Brothersa

| 30.9.2016. u 20:04h | Objavljeno u Našim krajem

U sportskom parku u Novom Marofu, danas su mladi Marofčani koji sudjeluju u Programu Mladi – snaga zajednice, organizirali okupljanje prilikom otvorenja street workout parka (vježbališta na otvorenom).

-Zaljubljenici smo u aktivan život i općenito koncept vježbanja na otvorenom, a znamo da ovakvo vježbalište ne postoji u okolnim mjestima pa smo željeli progurati ovu našu ideju. Svim donatorima se srdačno zahvaljujemo, a pogotovo gradonačelniku Siniši Jenkaču, koji je od samog početka podržao ovaj projekt koji šalje poruku o važnosti zdravog i aktivnog života - objašnjava Toni Maltar iz Remetinca, jedan od članova skupine koja je radila na projektu.

Ostali članovi skupine su: Jurica Horvat iz Krča, Juraj Međeral iz Novog Marofa, Matej Maltar iz Novog Marofa, Mihael Šestak iz Oštrica i Mario Krbot iz Gornjeg Makojišća.

Otvorenju vježbališta nazočili su i članovi popularnog udruženja Street Brothers iz Zagreba koji su izveli demonstracije pravilnog vježbanja.

Projektom izgradnje street workout parka nastoji se doprinijeti promociji aktivnih životnih stilova i važnosti redovitoga vježbanja. Ovakvo vježbalište još je jedan poticaj mladima koji tek usvajaju i stvaraju životne navike, na rekreaciju, druženje te boravak na otvorenom.

-Kao gradonačelnik maksimalno nastojim pratiti i podržavati ovakve i slične inicijative mladih u domeni sporta i promicanja aktivnog života, bilo da se radi o klasičnom sportu ili malo alternativnijim sportskim pravcima. Drago mi je da na području našeg malog grada ima toliko zaljubljenika u sport i talentiranih sportaša čijim uspjesima svakodnevno svjedočimo - izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Ovo je drugi projekt u ovoj godini kojeg su mladi Marofčani priveli kraju i predstavili svojim građanima. U kolovozu građani su se okupili prilikom predstavljanja prvog projekta - solarne klupe s besplatnim internetom ispred zgrade srednje škole. Danas je predstavljen nešto drugačiji projekt ali također realiziran od strane skupine mladih Marofčana s ciljem doprinosa kvaliteti života u našem gradu.

Projekt u vrijednosti od 17.000,00 kn sufinancirali su Grad Novi Marof, Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj i donatori iz lokalne zajednice i to: tvrtka Comet d.o.o., obrt Stolarija Milak, Ured ovlaštenog inženjera geodezije Rajka Milića, tvrtka Dvorski transporti d.o.o., tvrtka Jeklotehna-Ting d.o.o., tvrtka Orakon d.o.o. te tvrtka Kupi Key d.o.o. iz Lepoglave.