Novi Marof: Novčane nagrade za najljepše balkone, okućnice i dvorišta

VV | 15.12.2017. u 08:23h | Objavljeno u Našim krajem

Već tradicionalno, 12. godinu zaredom, Vijeće Mjesnog odbora Novi Marof dodijelilo je svojim sumještanima nagrade za uređenje svojih balkona, dvorišta, okućnica, poslovnih prostora i okoliša poslovnih zgrada. Nagrade su dodijeljene u utorak 12. prosinca u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin".

Ranije na sjednici održanoj 13. rujna Vijeće mjesnog odbora pregledalo je preko stotinjak fotografija s područja Mjesnog odbora Novog Marofa i donijelo odluku o odabiru najljepše uređenog balkona, okućnice, dvorišta, okoliša poslovnog prostora i okoliša stambene zgrade. U svakoj kategoriji dodijeljena je prva i druga nagrada.

Tako je za ovu 2017. godinu proglašen najljepše uređen balkon Marije i Dragutina Bukovčan iz Zagorske ulice. Drugo mjesto pripalo je Ivanki i Zdenku Lacković iz Ulice Kralja Tomislava.
Prvo mjesto u kategoriji okućnice pripalo je Lidiji Pagon Benjak i Mladenu Benjak iz Zagorske ulice, a drugo Dragici i Stjepanu Topolko iz Varaždinske ulice.

U kategoriji najljepše uređenog dvorišta prvo mjesto osvojilo je dvorište obitelji Huzjak iz Trećeg odvojka Zagorske ulice, a drugo mjesto Hrvojka i Zvonimir Petak iz Krčke ulice. U kategoriji najbolje uređenog poslovnog prostora prvo mjesto pripalo je restoranu Ključice, a drugo Ljekarni Zubović. U kategoriji najljepše uređenog okoliša stambene zgrade prvu nagradu dobila je stambena zgrada u Zagrebačkoj ulici broj 4 (“penzionerska zgrada”), a drugu nagradu Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Novi Marof Vladimir Ferenčina upoznali su okupljene s aktualnom problematikom na području Grada Novog Marofa ali i rezultatima ostvarenim u proteklom razdoblju. Najavljeni su brojni novi projekti i investicije na području cijelog grada, ne samo Mjesnog odbora Novi Marof.

Na kraju su gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Mjesnog odbora Novi Marof Vladimir Ferenčina, okupljenima uručili priznanja i nagrade u obliku narudžbenica za sadni materijal u iznosima od 600 i 400 kuna. Također, apeliraju na građane da ne zapuštaju površine i da uređuju okoliše svojih domova, što u konačnici pridonosi ljepšem izgledu našeg grada.

IMG 5111JPG