Novi Marof: "Lovrečevo" i podizanje klopoteca u Kališču

Varaždinske vijesti | 5.8.2017. u 14:32h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga vinogradara i voćara „PINTA“ organizira manifestaciju "Lovrečevo" s vinogradarima iz Kališča Cicelja i to na istom mjestu gdje se slavilo i Vincekovo. Manifestacija će se održati u subotu 5. kolovoza od 16 sati, a u slučaju lošeg vremena i kiše manifestacija se prebacuje na naredni dan - nedjelju 6. kolovoza u 16 sati.

Kao nagrada vinogradarima sa položaja Kališča i Ciclja i okolnih vinogradarskih položaja za uspješnu organizaciju sljedećeg Vincekovog, Udruga je odlučila da će se klopotec podići u Kališču (na postojećoj lokaciji gdje je i sada postavljen).

Manifestacija će započeti ceremonijom podizanja klopoca, a nakon toga slijedi narodno veselje. Organizatori ove manifestacije su “domaći” vinogradari iz Kališča i Ciclja, a ostali članovi mogu donijeti svoja vina ili slično i tako pripomoći domaćinima.

Sve prisutne zabavljat će Tamburaški sastav „Stari pajdaši", a organizatori su se pobrinuli za hranu i piće koje će biti besplatno. Jedino je poželjno kupiti suvenir čaše po cijeni od 20,00 kn (s tobolcem) i tako pripomoći organizaciji ove manifestacije.