Nastavljaju se radovi na modernizaciji javne rasvjete u općini Vidovec Foto: Općina Vidovec

Nastavljaju se radovi na modernizaciji javne rasvjete u općini Vidovec

Varaždinske vijesti | 29.3.2019. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić potpisao je u četvrtak 28. ožujka s direktorom tvrtke E.G.S. Elektrograditeljstvo Matom Gjuranovićem ugovor za zamjenu postojećih rasvjetnih tijela novom LED rasvjetom za dio naselja Nedeljanec i Vidovec.

S novih 58 rasvjetnih tijela spojit će se naselja Nedeljanec i Vidovec.

- Kompletno ćemo obuhvatiti učinkovitom javnom rasvjetom državnu cestu D-35. Ovim ugovorom dobijamo 58 novih rasvjetnih tijela. Ukupno je postavljeno 400 LED rasvjetnih tijela u tri godine. Vrijednost ovog projekta je 250.000 kuna - naglasio je Hranić.

Podsjetimo, Općina Vidovec je s projektom izmjene javne rasvjete na području općine krenula u listopadu 2015. godine kada je u suradnji s tvrtkom Tesla d.o.o. izrađena projektna dokumentacija za projekt pod nazivom "Javna rasvjeta Općine Vidovec - modernizacija uporabive građevine", koji obuhvaća svih 11 naselja te predviđa 780 rasvjetnih tijela. Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije iznosila je 99.918,75 kuna, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 39.967,50 kuna (40%), dok je ostatak potrebnih sredstava izdvojen iz općinskog proračuna.

Prva faza modernizacije javne rasvjete krenula je u naseljima Budislavec i Domitrovec, dok je druga faza obuhvatila naselja Nedeljanec, Vidovec i Tužno. Ukupna vrijednost izmjene javne rasvjete u tim naseljima iznosila je 1.031.527,50 kuna, a temeljem uspješnih prijava na natječaje, veći dio sufinancirala su ministarstva.