Nastavlja se uređenje Muzeja planinarstva, iz ministarstva stiglo i novih 300.000 kuna Foto: Grad Ivanec

Nastavlja se uređenje Muzeja planinarstva, iz ministarstva stiglo i novih 300.000 kuna

Varaždinske vijesti | 14.8.2018. u 17:58h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec raspisao je postupak javne nabave za nastavak gradnje Muzeja planinarstva Ivanec – 2. faza, za izvođenje građevinskih radova u cijelom obuhvatu muzejskog objekta, uključujući i njegovo stavljanje "pod krov".

Uz zidarske i prateće betonske i armiranobetonske radove, projektom je obuhvaćena i izgradnja metalne konstrukcije krovišta, izvođenje staklarskih i pokrivačkih radova te izolacije ravnih krovova i ovješenih ventiliranih pročelja. Procijenjena vrijednost radova je 1,49 milijuna kuna.

Nastavak gradnje muzeja će s 800.000 bespovratnih kuna sufinancirati Ministarstvo kulture, temeljem uspješne prijave projekta koji je Grad Ivanec prijavio na Poziv resornog ministarstva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2018. godinu.

Također, Gradu Ivancu je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo 300.000 bespovratnih kuna za sufinanciranje izrade izvedbenih projekata 2. faze Muzeja planinarstva Ivanec.

Riječ je o potpori odobrenoj u sklopu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

- Ova, razmjerno visoka financijska potpora će, uz proračunska sredstva, omogućiti Gradu Ivancu izradu svih izvedbenih projekata (arhitektonski projekt, projekt interijera, projekt okoliša) planiranih za drugu fazu gradnje i uređenja muzeja - ističu iz Grada Ivanca.

Druga faza podrazumijeva izradu projekata koji se odnose na sheme i odabir završnih obrada, na dizajn opreme i muzejski postav prema muzeološkoj koncepciji te izradu projekta uređenja okoliša i dizajna kompletnog eksterijera (stubišta, rampe, opločenja, rasvjete, hortikulture itd.).

Temeljem provedene javne nabave izrada izvedbenih projekata povjerena je Arhitektonskom studiju Nexar d.d. iz Ivanca, a ukupna vrijednost nabave je 498.750 kuna. Od toga će se 300.000 kuna financirati iz dobivenih potpornih sredstava resornog ministarstva, a ostalo iz sredstava proračuna Grada Ivanca.

ivanec-muzej-planinarstva.jpg