Nakon 35 godina, gradit će se novi dječji vrtić u Donjem Kućanu

vv / hdz | 28.4.2019. u 19:57h | Objavljeno u Našim krajem

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak, iskoristio je subotnji posjet Varaždinskoj županiji da u pratnji saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća Damira Habijan i predstavnika sjeverozapadne Hrvatske u Europskom odboru regija u Bruxellesu Brune Hranića obiđe lokaciju budućeg vrtića u Donjem Kućanu.

Tom je prilikom podsjetio da su u okviru Programa ruralnog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju otvorile natječaj za potporu u okviru Mjere 7.4.1. u sklopu kojeg su osigurana i sredstva za gradnju vrtića u Donjem Kućanu.

– Sektorski je natječaj bio usmjeren prema izgradnji i rekonstrukciji dječjih vrtića. Ukupni cjelokupni iznos natječaja je oko 800 milijuna kuna, a odobrene su sve prijave koje su zadovoljile propisane kriterije. Jedan od tih projekata je upravo ovdje u Donjem Kućanu u iznosu od 5,2 milijuna kuna – kazao je Majdak.

Habijan je naglasio kako će mještani ovoga dijela Varaždina, ali i cijelog grada, nakon gotovo 35 godina imati novi dječji vrtić. Kazao je kako stanovnici ovog dijela grada svakako zaslužuju da njihova djeca borave u novom i modernom vrtiću.

– Vrijednost projekta, ono što se financira od strane države je 5,2 milijuna kuna, a ukupna vrijednost gotovo 6 milijuna kuna. Zasigurno jedna mjera koje će pozitivno utjecati na demografske trendove. Na žalost, čekali smo dugo, ali mislim da će stanovnici ovog dijela grada Varaždina napokon dobiti ono što njihova djeca, njihove obitelji zaslužuju – zaključio je Habijan.