Na području općine Maruševec nova LED rasvjeta Foto: Općina Maruševec

Na području općine Maruševec nova LED rasvjeta

M.P./Varaždinske vijesti | 18.12.2017. u 11:21h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon dvije godine, na području općine Maruševec ponovo je modernizirana javna rasvjeta, ovaj put u vrijednosti 215.000 kuna. U cilju povećanja sigurnosti građana općine te unapređenja komunalnog standarda, na području općine dovršeni su radovi na postavljanju novih rasvjetnih tijela. Radi se postupku modernizacije javne rasvjete u kojemu su stariji sustav žarulja zamijenila nova LED rasvjetna tijela.

Ukupna vrijednost iznosi gotovo 215.000 kuna, od čega je više od 140.000 financirano sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, dok je preostalih 73.000 kuna financirano iz proračuna općine.

Načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša ističu kako se radi o zamjeni neekonomičnih rasvjetnih tijela s gotovo 140 novih, ekološki učinkovitih LED rasvjetnih tijela hrvatskog proizvođača kojima će Općina uštedjeti na troškovima električne energije, a samim time i racionalizirati potrošnju. Nova LED rasvjeta postavljena u naseljima Cerje Nebojse, Koretinec, Maruševec i Donje Ladanje ujedno će povećati sigurnost pješaka i preglednost vozača, a osim navedenih naselja, od 2015. godine pod LED rasvjetom su Čalinec i Kapelec.

U skladu s financijskim mogućnostima, Općina u idućem razdoblju planira modernizirati javnu rasvjetu i u ostalim naseljima te na taj način postići najefikasniju uštedu energije i očuvanje prirodnih resursa.

marusevec 2

marusevec 3

Označeno u