Na javnim radovima u općini Trnovec Bartolovečki zaposlene četiri osobe Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Na javnim radovima u općini Trnovec Bartolovečki zaposlene četiri osobe

Varaždinske vijesti | 28.6.2018. u 14:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Trnovec Bartolovečki, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Varaždin, osigurala je privremeno zaposlenje za četiri dugotrajno nezaposlene osobe s područja općine.

Riječ je o privremenom zapošljavanju putem javnih radova u trajanju od šest mjeseci, a zaposlene osobe obavljat će javne radove uglavnom na poslovima uređenja zelenih površina. Prema riječima načelnika općine, HNS-ovog Zvonka Šameca, zahvaljujući dobroj i kvalitetnoj suradnji sa Zavodom za zapošljavanje osigurano je privremeno stjecanje prihoda osobama kojima je to u ovom trenutku zaista potrebno.

– Kao i prošle, i ove smo godine u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje osigurali da dio dugotrajno nezaposlenih osoba s područja općine dobije priliku da svojim radom zaradi određeni dio sredstava koji za njih jako puno znači. Radi se o ljudima koji su dugotrajno nezaposleni i kojima će svaki zarađeni iznos dobro doći. Javni radovi započeli su u srijedu i uskoro će se rezultati njihovog rada vidjeti na izgledu javnih površina – izjavio je načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Podsjetimo, unazad nekoliko godina na isti način privremeno zaposlenje na javnim radovima pronašlo je više desetaka dugotrajno nezaposlenih osoba s područja općine Trnovec Bartolovečki.