Na informativnom zboru u Sračincu riješene nedoumice uz politička podbadanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.1.2017. u 09:52h | Objavljeno u Našim krajem

Gotovo tri sata trajao je susret načelnika Općine Sračinec, njegovog zamjenika i zaposlenika Općine, s nešto više od 130 mještana na informativnom zboru građana koji je održan u Domu kulture u Sračincu.

Načelnik Općine Sračinec, Božidar Novoselec u svojem je izlaganju rekao da je zadatak svih zaposlenika u Općini raditi prema općem interesu mještana i da se ograničena proračunska sredstva usmjere na najpotrebnije projekte.

-Za razliku od nekih općina sa sličnim brojem stanovnika, mi se ne možemo pohvaliti velikim poreznim prihodima – rekao je načelnik dodavši da će s te osnove ove godine prihodovati tek nešto više od 3 milijuna kuna, a zna se da je s tako malim sredstvima teško ostvariti velike projekte.

Bez obzira na mali proračun ove će se godine realizirati jedan od najznačajnijih projekata u Sračincu.

-Do kraja veljače očekujemo završetak dogradnje dječjeg vrtića čime ćemo riješiti jedan od gorućih problema u našoj općini. Nastavkom projekta izgradnje kanalizacije nastavlja se i uređenje ulica u kojima uz kanalizaciju obnavljamo vodovodnu mrežu, a kao i sve ulice uređene do sada i novouređene će imati pješačko biciklističke staze, asfaltirani prilaz svakom kućanstvu i zelene površine – istaknuo je načelnik.

Među ostalim načelnik je još naveo da će biti završen do travnja dio Dravske ulice u Svibovcu Podravskom u dužini od 600 metara. I za ovu godinu pripremaju velike kulturne manifestacije, 3. Međunarodni srakarski fašnik i Dane Miholja za što su najzaslužnije udruge koje djeluju u njihovoj općini.

Nakon uvodnog izlaganja načelnika u kojem je iznio osnovne parametre proračuna Općine Sračinec za 2017. godinu, na red su došla pitanja mještana.

Razriješene su nedoumice oko ulica koje će se uređivati ove godine, oko izmjena prostornog plana, a nije nedostajalo ni političkih podbadanja budući da su blizu lokalni izbori.

O projektima koji su dovršeni u prošloj godini, ali i onima koji Općinu Sračinec očekuju ove godine govorio je Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec i direktor AZRE, županijske agencije za razvoj.

 

Označeno u