FOTO Na 9. dječjoj olimpijadi u Ivancu sudjelovalo 250 mališana iz osam dječjih vrtića

M.G.A./Varaždinske vijesti | 9.5.2019. u 14:31h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice pobjednici su 9. olimpijskog festivala dječjih vrtića koji je u srijedu, 8. svibnja, održan na nogometnom igralištu NK Ivančice. Drugoplasirani su klinci i klinceze iz Dječjeg vrtića Bambi Ivanec, a treći su mali olimpijci iz Dječjeg vrtića Runolist Žarovnica.

Rezultat je to ukupnog natjecanja u više disciplina – u nogometu, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice i utrci na 50 metara.

U njima se natjecalo 250 mališana, među njima i djeca iz DV Radovan, Latice u Klenovniku, Sreće iz Vinice, Ježića iz Črešnjeva i Čarolije iz Bikovca.

Praćeni glazbenom koračnicom, mali sportaši odjeveni u bijele majice na terene su ušli u mimohodu te se potom svečano postrojili.

Nakon himne i paljenja olimpijskog plamena, nestrpljivim olimpijcima uspjeh u natjecanjima poželjela je ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić, a dječju olimpijadu otvorila je Lidija Kozina, zamjenica gradonačelnika Ivanca. Medalje najboljima uručili su Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta u Hrvatskom olimpijskom odboru (koji je glavni sponzor olimpijade), te predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Ivanca Josip Šimunek.

Galerija slika