Mladež HDZ-a Varaždinske županije i Maruševca donirali igračke i didaktička pomgala Foto: HDZ Varaždinske županije

Mladež HDZ-a Varaždinske županije i Maruševca donirali igračke i didaktička pomgala

Varaždinske vijesti | 12.4.2019. u 20:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, Mladež HDZ-a Maruševec i Županijska organizacija Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, razveselili su mališane u Maruševcu donacijom igračaka i didaktičkih pomagala tamošnjim dvjema ambulantama.

- Mladež HDZ-a daje svoj doprinos skretanjem pozornosti ljudi na to da brinu o svojem zdravlju kroz pravilnu prehranu, šetnju, boravak u prirodi i druženje te kroz ovu prigodnu donaciju zdravstvenim ambulantama u Maruševcu - izjavila je prilikom uručenja donacije Maria Možanić, predsjednica Mladeži HDZ-a Maruševec.

Možanić je podsjetila da je jedan od prioriteta Svjetske zdravstvene organizacije „univerzalna pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“ te je stoga izuzetno važno podržati razvoj i jačanje primarne zdravstvene zaštite, koja treba biti dostupna svakom pojedincu i njegovoj obitelji u što bližem svakodnevnom okruženju.

- Iz tog smo razloga ovaj put naglasak stavili na liječnike opće prakse i naše najmlađe, te smo ambulante u Maruševcu napunili igračkama, slikovnicama, bojankama, bojicama i drugim priborom koje će našim mališanima olakšati i skratiti vrijeme čekanja kod naših vrijednih doktorica - zaključila je Možanić.

Uz Možanić i desetak članova općinske organizacije Mladeži, na uručenju donacije bili su predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Tin Jurak, predsjednik Odbora za mlade HDZ-a Varaždinske županije Ivan Salopek i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Maruševec Dragutin Kišić.

marusevec_3.JPG

marusevec_1.JPG