Mladen Benjak (HDZ) novi predsjednik Gradskog vijeća Novog Marofa Foto: Grad Novi Marof

Mladen Benjak (HDZ) novi predsjednik Gradskog vijeća Novog Marofa

Varaždinske vijesti | 14.6.2017. u 19:09h | Objavljeno u Našim krajem

Mladen Benjak iz HDZ-a novi je predsjednik Gradskog vijeća Novog Marofa. Benjak je na današnjoj konstituirajućoj sjednici dobio jednoglasnu potporu svih sedamnaest vijećnika.

– Zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju i drago mi je da je bilo jednoglasno. Trudit ću se biti dobar predsjednik Vijeća i očekujemo suradnju svih stranaka u Vijeću jer se dobrom suradnjom donose dobre odluke. Nadam se da će sjednice ovog Vijeća biti u demokratskom ozračju i da ćemo sve važne odluke donositi prvobitno u interesu naših sugrađana – izjavio je nakon izbora novi predsjednik Vijeća.

Za potpredsjednike Gradskog vijeća Novog Marofa izabrani su, također iz HDZ-a, Zvonko Puškadija i Miro Sabolić. Oni su dobili 10 glasova vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSU te glas jednog vijećnika iz redova Laburista i jednog vijećnika koalicije SDP-HNS. Protiv takve odluke glasalo je preostalih pet vijećnika koalicije SDP-HNS.

Inače, zbog nespojive dužnosti svoj je vijećnički mandat stavio u mirovanje gradonačelnik Siniša Jenkač. Umjesto Jenkača u Vijeću je Nada Ključarić. Također zbog nespojivosti funkcija mandat je u mirovanje stavio pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić. Na njegovo mjesto u Vijeće stigao je Silvio Oštrek. Svoj je mandat u mirovanje stavio i Darko Hrenić, umjesto kojeg je mandat u Vijeću aktivirao Ninoslav Bartolovec. Zoran Šantek je svoje mjesto, iz osobnih razloga, prepustio Mirjani Kuzelj. Mandat je u mirovanje stavio i Dražen Crni. Na njegovom mjestu u Vijeću je Ivica Čunović.

Na kraju sjednice gradonačelnik Jenkač čestitao je novoizabranom predsjedniku i potpredsjednicima te svim vijećnicima.

– Nadam se da ćemo svi zajedno surađivati na dobrobiti građana. Nadam se da će te podupirati naše prijedloge i da ćemo svi zajedno Novi Marof učiniti još boljim gradom – kazao je Jenkač.

Podsjetimo, na lokalnim izborima 21. svibnja za Gradsko vijeće Novog Marofa bile su istaknute tri liste koje su i prošle izborni prag. S 58,11 posto glasova koalicija HDZ-HSS-HSU ima 10 od 17 mjesta u Gradskom vijeću. Koalicija SDP-HNS (33,88 %) ima šestero vijećnika, a Laburisti (7,99 %) jednog.

Novi gradonačelnički mandat u prvom je krugu potvrdio HDZ-ov Siniša Jenkač. On je kao kandidat HDZ-a, HSS-a i HSU dobio 60,74 posto glasova. Kandidat SDP-a i HNS-a Mladen Smoljanec dobio je 30,64 posto, a kandidat Hrvatskih laburista Boris Ravić 6,37 posto. Zamjenici gradonačelnika Siniše Jenkača su Ivan Tuk i Ivica Šantek.