Ministrica Murganić u N. Marofu: Za godinu dana novi Centar za socijalnu skrb i prostor za umirovljenike Foto: Grad Novi Marof

Ministrica Murganić u N. Marofu: Za godinu dana novi Centar za socijalnu skrb i prostor za umirovljenike

Varaždinske vijesti | 19.5.2017. u 09:18h | Objavljeno u Našim krajem

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić posjetila je u utorak Novi Marof gdje je obišla Centar za socijalnu skrb te se susrela s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem i ravnateljicom Centra Antonijom Maltar sa suradnicima. Ministrica i gradonačelnik obišli su i lokaciju gdje će uskoro krenuti izgradnja novog objekta Centra za socijalnu skrb.

– Investicija iznosi 9.250.000 kuna i vjerujem da ćemo za godinu dana, kao što je predviđen rok izgradnje Centra, ovdje gledati lijepu, ali nadasve funkcionalnu zgradu. U njoj će svi zaposlenici Centra za socijalnu skrb imati adekvatan prostor i normalne uvjete za rad – najavila je ministrica Murganić.

– Novi Centar za socijalnu skrb bit će blizu dječjeg vrtića, blizu centra grada, dostupan svima i vjerujem da će nova zgrada zadovoljiti sve potrebe što se tiče funkcioniranja Centra, a omogućit će se i otvaranje novih radnih mjesta – kazao je prilikom susreta s ministricom gradonačelnik Jenkač koji je zadovoljan što još jedna velika investicija stiže u Novi Marof.

– Obilaznica vrijedna 100 milijuna kuna, državna cesta D-24 Madžarevo-Pece 35 milijuna kuna, danas predstavljena Aglomeracija Novi Marof 120 milijuna kuna, Centar za socijalnu skrb gotovo 10 milijuna kuna, sve su to kapitalni projekti o kojima smo dugo vremena sanjali. Sve vlasti su ih željele, ali mi smo prvi koji smo ih u vrlo kratkom vremenu pokrenuli, došli do ili građevinske dozvole i početka gradnje ili početka projektiranja – zaključio je Jenkač.

Nakon izgradnje novog objekta Centra za socijalnu skrb, prostor u starom objektu bit će prenamijenjen za potrebe umirovljenika. Jenkač je najavio da će populacija treće životne dobi dobiti primjeren prostor za svoja okupljanja i djelovanje. Na području grada Novog Marofa više je od 1.100 umirovljenika i djeluju tri udruge te populacije.

– Dat ćemo im primjeren prostor da mogu zaista funkcionirati kao udruge, sa zajedničkom dvoranom za sastanke. Srijeda i petak su dani kada u Novi Marof dolaze umirovljenici ne samo s područja grada, nego s područja čitave bivše općine i ovdje se okupljaju. Vrlo je važno da im omogućimo adekvatne uvjete da se druže, a na kraju krajeva i da nešto potroše u Novom Marofu – rekao je gradonačelnik o namjeri da se za umirovljenike uredi objekt u kojem se trenutno nalazi Centar za socijalnu skrb.

 

Označeno u