Martijanec radi na infrastrukturi za cikloturizam: asfaltira se cesta Slanje – Stari vrh

Varaždinske vijesti | 22.11.2018. u 15:38h | Objavljeno u Našim krajem

Započeli su radovi na asfaltiranju dionice nerazvrstane ceste Slanje - Stari vrh u općini Martijanec, neophodne za planirani razvitak cikloturizma na području općine.

Asfaltirat će se 452 metra ceste, a radovi koje izvodi čakovečka tvrtka „Tegra“ sufinancirani su sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja.

Cesta bi za promet trebala biti spremna do kraja godine, a načelnik Martijanca, Dražen Levak, se nada da će vremenske prilike pogodovati planiranom roku.

slanje.jpg

- Mala smo općina sa skromnim proračunom, ali ne namjeravamo biti siromašni. Zbog toga smo isplanirali iskoristiti prirodne resurse koje imamo, poraditi na infrastrukturi i aktivno se posvetiti turizmu. Kontinentalni turizam je sve popularniji, a mi resurse imamo. Stopa sv. Martina već je privukla prve dvije grupe turista i već su stigle najave za sljedeće. Mi ne stremimo velikim brojkama, nismo nerealni, ali znamo koliko možemo, a to ćemo i napraviti. Sad je na redu infrastruktura za cikloturizam, koji prakticiraju turisti veće platežne moći. Cikloturisti žele voziti zanimljivim, ruralnim krajevima, upoznati unutrašnjost zemlje, probati lokalnu hranu i dobra vina. Sve im to možemo ponuditi i biti dobri domaćini. Cilj smo si zacrtali i dinamično radimo da ga i ostvarimo. Svaka zarađena kuna znači bolji životni standard naših mještana, što je u konačnici jedino važno – zaključio je načelnik.

cikloturizam.jpg

Označeno u