Manifestacija "Rabuzinovi dani" od 25. ožujka u Novom Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.3.2017. u 16:24h | Objavljeno u Našim krajem

Budući da je ožujak mjesec rođenja Ivana Rabuzina Pučko otvoreno učilište Novi Marof u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Novi Marof te INN barom i ove godine organizira manifestaciju "Rabuzinovi dani" u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin".

Tim će se povodom u subotu 25. ožujka u 18 sati u prostorima novomarofskog Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" otvoriti izložba akvarela odabranih radova Ivana Rabuzina.

Tijekom Rabuzinovih dana koji će trajati do 10. travnja zainteresirani će imat priliku uživati u Rabuzinovoj kavi, projekciji filma "Ključ sreće", slikarskim radionicama za djecu i odrasle, prezentaciji suvenira u suradnji sa Srednjom strukovnom školom iz Varaždina i izložbi razglednica prema motivima slika Ivana Rabuzina u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Naime, Ivan Rabuzin, premda prvotno slikar, on je i pjesnik - uvjerljivo otčitava nataloženi govor sunca, kao što je u stanovitom smislu i kompozitor - onaj koji na vlastiti način slaže note kojima se i drugi služe, odnosno sređuje planove i slojeve, puteve i lijehe kao što drugi harmonično postavljaju mjerne oznake na crtovlju.

Rabuzin najrađe govori o cvijetu kao pojmu, o cvijeću kao zbirnoj imenici, ali ne zaboravlja ni bujnost stvarnih manifestacija, bogatstvo botaničkih ili agrikulturnih fenomena.