Mali vrtićarci iz "Tratinčice" darivanjem jabuka razveselili stanovnike Toplica

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.10.2017. u 15:23h | Objavljeno u Našim krajem

Mališani i odgajatelji Dječjeg vrtića "Tratinčica" na maštovit su način obilježili Dan jabuka koji se obilježavao 20. listopada te Međunarodni dan pješačenja.

Naime, povodom Dana jabuka darivanjem jabuka razveselili su stanovnike Toplica. Maleni svih odgojnih skupina, u košaricama su nosili jabuke te ih poklanjali svima koje su susreli na ulici, uz poruke o zdravlju i važnosti svakodnevnog konzumiranja jabuka. Tako su razveselili zaposlenike banke, poštanskog ureda, gradske uprave, zaposlenike Bolnice za medicinsku rehabilitaciju, slučajne prolaznike, goste po terasama kafića, pacijente i još mnoge.

 

Maleni su sa svojim odgajateljicama, koje su cijelu aktivnost i osmislile, ovakvom gestom razveselili velik broj ljudi te su doprinijeli općem pozitivnom ozračju na ulicama grada Varaždinskih Toplica.

S druge strane, kako bi se pojeli svi kolači i peciva, koje su pripremile vrijedne majke, nakon obilježavanja Dana kruha u poslijepodnevnim satima organizirana je šetnja djece, roditelja, baka i djedova čime je obilježen Međunarodni dan pješačenja.

Ovom su zajedničkom šetnjom, htjeli naglasiti vrijednost i važnost kretanja u svakodnevnom životu, kako malih, tako i velikih. Želja im je bila osvijestiti blagodati zajedničkog druženja na svježem zraku, u dostupnoj i prekrasnoj prirodi koja nas okružuje, a nerijetko je uopće ne primjećujemo.