Ludbreška pedijatrica odlazi u mirovinu, do trajnog rješenja - preuzimaju liječnici iz Čakovca Foto: VV arhiva

Ludbreška pedijatrica odlazi u mirovinu, do trajnog rješenja - preuzimaju liječnici iz Čakovca

Varaždinske vijesti | 30.4.2019. u 15:56h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić prošlog tjedna susreo se s dugogodišnjom pedijatricom u ludbreškom Domu zdravlja dr. Štefanijom Iveković-Prepolec kako bi joj zahvalio na predanom i strpljivom radu u sklopu kojeg je dugi niz godina nesebično djelovala. Naime, nekako simbolično s Praznikom rada, ludbreška pedijatrica započet će umirovljeničke dane.

- Zahvaljujem dr. Prepolec na njezinom anagažmanu. Svaki roditelj zna koliko je ovakva profesija važna. To su osobe u čije ruke predajete bebe i malu djecu, osobe s kojima dijelite svoje brige i strahove, jedna od važnijih karika na životnom putu. Istovremeno, trenutak je ovo kad moramo dati sve od sebe da našima najmlađima i dalje omogućimo najbolju moguću zdravstvenu skrb. U razgovoru s Domom zdravlja Varaždinske županije, u čijoj nadležnosti je Dom zdravlja Ludbreg, doznali smo kako će u Ludbreg dolaziti četiri liječnika, pedijatra iz čakovečke bolnice – rekao je Bilić.

Uz dolaske liječnika iz čakovečke bolnice, pedijatrica u Varaždinskim Toplicama također će primati pacijente iz Ludbrega. Ovakva situacija će potrajati sve do dolaska specijalista.

- Svjesni smo da je ovo djelatnost koja je važna svakom roditelju te ćemo se stoga ispred Varaždinske županije založiti da najmlađi Ludbrežani, ali i mještani susjednih općina imaju najbolju moguću skrb. Vjerujem kako će pedijatri iz čakovečke bolnice svojim iskustvom biti kvalitetna zamjena do dolaska specijalista kojih je nažalost na tržištu rada premalo – rekla je Natalija Martinčević, savjetnica varaždinskog župana.