Lepoglavskim će vatrogascima Grad Lepoglava ove godine nabaviti novo navalno vozilo

Varaždinske vijesti | 18.2.2019. u 09:02h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava nedavno je održalo svoju 121. sjednicu Skupštine. Uz osvrt na rad u proteklom jednogodišnjem razdoblju, u kojem su lepoglavski vatrogasci intervenirali 31 puta po pozivu iz Operativnog centra, na Skupštini su najavljene značajne kapitalne investicije koje DVD, u suradnji s Gradom Lepoglavom, planira realizirati u 2019. godini. Najznačajnija je nabavka novog vatrogasnog vozila vrijednog oko 2 milijuna kuna.

 

skupstina_dvd_lepoglava_2.jpg

 

- Unatoč recesiji koja nas je pogodila prijašnjih godina, nismo smanjivali potporu vatrogastvu. No ipak smo u tom vremenu bili uskraćeni za mogućnost provedbe kapitalnih investicija. To će se promijeniti u nadolazećem razdoblju u kojem ćemo realizirati niz investicija koje će vatrogastvo na području Grada dići na još višu razinu. Ove ćemo godine nabaviti novo navalno vozilo vrijedno oko 2 milijuna kuna, a nakon završetka projekta adaptacije vrtića na mjeru 7.4.1. prijavit ćemo projekt izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić uz kojeg je na Skupštini nazočio i njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

Gradonačelnik Škvarić ovom se prigodom zahvalio vatrogascima za vrijeme koje izdvajaju kako bi pomogli drugima. Čestitke su na ostvarenom lepoglavskim vatrogascima uputili tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga. Na Skupštini su zaslužnim članovima Društva dodijeljena priznanja. Za 40 godina uspješnog rada u vatrogastvu dodijeljeno je priznanje Milanu Tvarogu. Dejan Bartolec i Marijan Funda primili su priznanja za 30-godišnji uspješan rad. Zapovjedniku DVD-a Lepoglava Zoranu Horvatu Vatrogasna zajednica Varaždinske županije dodijelila je priznanje za 25 godina rada u tijelima Zajednice. Najvatrogascem DVD-a Lepoglava u 2018. godini proglašen je Vedran Horvat.