Lepoglava: Započela izgradnja vodospremnika u Borju

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Lepoglava: Započela izgradnja vodospremnika u Borju Foto: Grad Lepoglava

U visinskoj zoni Borja u Lepoglavi započela je izgradnja vodospreme i precrpne stanice koji će biti dio Varkomovog sustava vodoopskrbe na području Lepoglave.

Vrijednost navedenog projekta, kojemu je investitor tvrtka Varkom, iznosi oko milijun kuna, a njime će se osigurati nesmetana opskrba vodom za domaćinstva priključena na Varkomov vodoopskrbni sustav vodom s Ivančice koja će se prikupljati u navedenom vodospremniku.

- Nakon što je Varkom izgradio dio vodoopskrbnog sustava u Lepoglavi te nakon što smo osigurali da njime kvalitetnom vodom s Ivančice opskrbljujemo naše građane, nastavlja se širenje i razvoj vodoopskrbnog sustava koji dio većeg projekta aglomeracije Lepoglava, a kojim ćemo u budućnosti riješiti pitanje odvodnje i vodoopskrbe za cijelo područje Lepoglave i to prvenstveno sredstvima Europske unije – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Projekt aglomeracije podrazumijeva izgradnju sekundarne mreže sustava za odvodnju otpadnih i oborinskih voda na području Lepoglave i naselja u njenoj okolici, zatim glavnog kolektora i, pokaže li studija isplativosti potrebu za njime, uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

- Želja nam je do 2023. izgraditi sustav odvodnje i ponuditi građanima još viši životni standard, ali i izbjeći plaćanje kazni Europskoj uniji koja je odredila rokove do kada sustavi odvodnje moraju biti izgrađeni i stavljeni u funkciju. Mi smo već odradili jednu fazu tog projekta izgradnjom djela sustava odvodnje vrijednosti 8.5 milijuna kuna, financiranu od strane Hrvatskih voda i manjim djelom sredstvima Grada Lepoglave. Gradnja vodospremnika jedan je segment u realizaciji cjelokupnog projekta - rekao je Škvarić te još jednom istaknuo da gradnja novog sustava nema veze s lokalnim vodovodima koje Grad neće zatvarati niti gasiti već će gradnjom novog sustava ponuditi alternativu odnosno ispoštovati propise i zakonske obaveze nametnute od strane Europske unije svim jedinicama lokalnih samouprava.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.