Lepoglava: Prođe li projekt dječjeg vrtića na natječaju, radovi počinju ove godine Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Prođe li projekt dječjeg vrtića na natječaju, radovi počinju ove godine

Varaždinske vijesti | 17.2.2017. u 09:35h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

S obzirom na najavu skorog otvaranja natječaja za mjeru 7.4 Fonda za ruralni razvoj, u Gradu Lepoglavi je održan sastanak na kojem su analizirani uvjeti natječaja te pripremljenost projekta adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića Lepoglava koji Grad Lepoglava planira prijaviti na ovaj natječaj.

Na sastanku su bili gradonačelnik Marijan Škvarić, pročelnica gradskog Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Mošmondor, voditelj Projektno–razvojnog ureda Emil Tkalec i ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Nada Kuća. Uz potvrdu spremnosti dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj, dogovorena je priprema odluke o pokretanju ovog projekta, koju mora donijeti Gradsko vijeće.

- Projektom adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića želimo nastaviti kontinuitet povećanja životnog standarda građana, u ovom slučaju djece, što nam je izuzetno važno. Također, realizacijom projekta, zahvaljujući kojem će vrtić dobiti i jaslice, želimo stvoriti uvjete za lakši odgoj djece što je preduvjet za poticanje demografskog rasta – istaknuo je Škvarić, dodajući da među projektima koje Grad Lepoglava planira prijaviti na mjeru 7.4, projekt adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića ima najveće izglede ostvariti financijsku potporu koja u ovom slučaju iznosi 90 posto opravdanih troškova. Naime, uz činjenicu da je riječ o adaptaciji i dogradnji, što u startu kod ocjenjivanja donosi veći broj bodova, značajne će bodove donijeti i činjenica da se s dovršetkom projekta otvaraju nova radna mjesta.

Ravnateljica Dječjeg vrtića na sastanku je upoznata s dinamikom i načinom provedbe projekta. Ako projekt dobije zeleno svjetlo, radovi bi započeli još ove godine. Vrtić se tijekom radova ne bi zatvarao, no potrebno će biti organizirati i uskladiti rad vrtića s radovima adaptacije i dogradnje samog objekta.

Projekt je vrijedan 8,3 milijuna kuna, a za njegovu realizaciju Grad Lepoglava planira podići kredit koji će se koristiti za predfinanciranje projekta i koji će s njegovom realizacijom u cijelosti biti vraćen.