Lepoglava na natječaj prijavila projekt energetske obnove zgrade gradske uprave Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava na natječaj prijavila projekt energetske obnove zgrade gradske uprave

Varaždinske vijesti | 7.9.2018. u 20:48h | Objavljeno u Našim krajem

Na natječaj za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Grad Lepoglava je prijavio projekt energetske obnove zgrade gradske uprave u Lepoglavi.

Projekt koji je pripremio projektni ured Turističko kulturno informativnog centra simbolično je putem aplikacije za prijavu projekata prijavio gradonačelnik Marijan Škvarić.

lepoglava_prijavljen_projekt_energetske_obnove_2.jpg

- Nastavljamo s projektima povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije na području Grada Lepoglave. Ovim projektom želimo energetski obnoviti zgradu gradske uprave. Zahvatima na objektu koji su planirani u okviru prijavljenog projekta smanjit ćemo troškove grijanja za više od 50 posto – istaknuo je Škvarić.

Projektom se planira postavljanje toplinske izolacije vanjskih i ostalih zidova zgrade, zatim zamjena kosih krovova novim, energetski učinkovitijim pokrovom i adekvatnom izolacijom. Dotrajalo krovište zamijenit će se u cjelini. Jedna od aktivnosti provedbe ovog projekta bit će i zamjena postojećeg sustava pripreme potrošne tople vode s novim, energetski učinkovitijim sustavom koji će za grijanje vode koristiti obnovljive izvore energije, odnosno voda će se grijati pomoću solarnih sustava koji će se ugraditi na zgradu gradske uprave.

U projekt je kao jedna od aktivnosti uključena i provedba horizontalnih mjera. Naime, planirana je izgradnja rampe koja će služiti za lakšu pristupačnost zgradi osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

S realizacijom projekta, zgrada gradske uprave prešla bi u viši energetski razred, odnosno iz razreda D u razred C. Ukupna vrijednost projekta je 1.215.974,72 kuna. Putem natječaja planira se ostvariti potpora u visini od 612.574,79 bespovratnih kuna, dok će preostalih 603.399,93 kuna osigurati Grad Lepoglava.

lepoglava_prijavljen_projekt_energetske_obnove_1.jpg