Lepoglava: Kreće nastavak modernizacije nerazvrstanih cesta za 2018. godinu Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Kreće nastavak modernizacije nerazvrstanih cesta za 2018. godinu

Varaždinske vijesti | 16.8.2018. u 19:47h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je završio proces javne nabave za modernizaciju nerazvrstanih cesta na gradskom području, u narednim će danima krenuti radovi vrijedni 676.138,75 kuna kojima će se modernizirati gotovo jedan kilometar lokalnih cesta i odvojaka.

Najveći dio od toga otpada na dionicu Čret – Vorovčak – Gorno u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves, čak 900 metara, dok se preostali radovi na modernizaciji odnose na odvojke u naseljima Budim i Lepoglavska Ves. Za svaku od tih dionica Grad Lepoglava je osigurao 85 posto potrebnih sredstava od ukupnog iznosa, dok su preostalih 15 posto podmirili građani koji će prvenstveno koristiti tu dionicu.

Na taj su način osigurana sredstva za uređenje i preostalih dionica iz Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, u koji se dionice cesta, koje će se uređivati, uvrštavaju tek kada građani u potpunosti podmire svojih 15 posto obaveza.

- Radovi kreću u implementaciju prema posebnom Programu Gradskog vijeća Grada Lepoglave i realiziranih ugovora o sufinanciranju s građanima, a ukoliko vremenske prilike posluže, trebali bi završiti do konca rujna – kazao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnik Hrvoje Kovač nakon obilaska planiranih trasa za modernizaciju.