Lepoglava: "Branitelji su ti koji su omogućili da dosanjamo san o samostalnoj nam Hrvatskoj"

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.8.2017. u 18:08h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u gradu Lepoglavi odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima. Gradska izaslanstva te članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici braniteljskih udruga položili su vijence i upalili svijeće na spomen obilježjima na groblju u Lepoglavi te u Kamenici.

- Branitelji su ti koji su omogućili da dosanjamo san o samostalnoj nam Hrvatskoj i na tomu im moramo biti viječno zahvalni i sjećati ih se. Ne smijemo nikad zaboraviti one koji su u pobjedu koju slavimo na današnji dan utkali svoje živote – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom odavanja počasti poginulim braniteljima kod spomen obilježja na gradskom groblju u Lepoglavi.

Istovremeno, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač predvodio je gradsko izaslanstvo koje je, u nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, položilo vijenac i upalilo svijeće na spomen obilježju u Kamenici.

Dan ranije počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana u Višnjici. Obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja nastavljena je, pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, kod kapelice Majke Božje Snježne u Žarovnici misnim slavljem i druženjem građana i branitelja.

Misno je slavlje predvodio vlč. Maksimilijan Herceg koji je zahvalio braniteljima koji su se odazvali zovu Domovine kada je to bilo najpotrebnije.

Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno uz vojnički grah i okrjepu. U okviru proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja održana je i 1. brdska utrka "Kamenica – Majka Božja Snježna" na kojoj je nastupilo 35 trkača.