Laptop za državnog prvaka u informatici Ivana Jurena Foto: Grad Lepoglava

Laptop za državnog prvaka u informatici Ivana Jurena

Varaždinske vijesti | 9.4.2017. u 11:30h | Objavljeno u Našim krajem

Ivan Juren iz Kameničkog Podgorja, učenik četvrtog razreda Srednje škole Ivanec, prvak je Hrvatske u informatici. Titulu državnog prvaka, u kategoriji "Osnove informatike – gimnazije", Ivan je osvojio na državnom natjecanju održanom u Primoštenu.

Za svestranog i marljivog Ivana u Gradu Lepoglavi organiziran je prijem na kojem su mu gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač čestitali na izuzetnom uspjehu darujući mu laptop koji će Ivanu koristiti u njegovu daljnjem učenju.

- Ovo je za mene još jedan poticaj. Uz medalje i diplome za nagradu sam dobio i laptop koji će mi biti od velike koristi – zahvalio se Ivan na primljenom daru te otkrio da nakon mature planira upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

- Budućnost grada temeljimo na mladim i obrazovanim ljudima kojima želimo ponuditi pomoć. Na njihovom putu obrazovanja prije svega stoje roditelji, zatim učitelji u osnovnoj i srednjoj školi, ali i Grad Lepoglava koji sufinancira sve izvannastavne školske aktivnosti, nagrađuje izvrsnost potičući mlade da budu najbolji u onome što rade. Upravo to je došlo do izražaja kod Ivana koji je u postizanju ovog izuzetnog rezultata uložio puno truda – istaknuo je Škvarić dodajući da je zadovoljstvo biti gradonačelnik grada koji ima ovakve mlade ljude.

Uz Ivana, prijemu u Gradu Lepoglavi nazočili su i Ivanov mentor Davor Fodrek, ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina te učitelj informatike u OŠ Ivana Rangera u Kamenici Ivan Štefek i ravnateljica kameničke Osnovne škole Mirjana Posavec. Svi oni s ponosom govore o Ivanovom uspjehu ističući njegovu marljivost, interes koji pokazuje za učenjem i svestranost.

- Ivan je svestran učenik koji se uključuje u brojne aktivnosti. Uz natjecanje u informatici, Ivan pohađa centar izvrsnosti matematike i niz fakultativnih predmeta iz steam područja. Bio je uključen u rad grupa eksperimentalne fizike, statistike i razvoja mobilnih aplikacija – rekla je ravnateljica Kozina.

- Ova Ivanova titula veliko je priznanje i za Osnovnu školu u Kamenici koja je jedna od škola u kojoj se informatika uči već od prvog razreda – istaknula je ravnateljica Posavec.

Označeno u