KUD "Klaruš" Zagorcima se predstavio pjesmom "Jorgovani još dišiju" Foto: Zlatko Peharda

KUD "Klaruš" Zagorcima se predstavio pjesmom "Jorgovani još dišiju"

VV | 23.10.2016. u 08:39h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi KUD-a "Klaruš" Maruševec u petak su nastupili na 20. Zagorskom glazbenom festivalu "Krijesnica 2016." u Krapini koji je ove godine okupio iznimno velik broj izvođača.

KUD "Klaruš" publici se predstavio pjesmom "Jorgovani još dišiju" za koju je tekst napisao Zlatko Peharda, glazbu Ivan Brezni i aranžman Franjo Plantak.

Pjesmu je otpjevao Ivan Brezni s koji KUD ima izuzetno dobru suradnju. Veliki doprinos izuzetnoj izvedbi pjesme dali su i tamburaši KUD-a koji su pjesmu izveli uživo, kao i članice pjevačke sekcije koje su svojim glasovima oplemenile pjesmu.

I ovom prilikom "Klaruši" su krapinskoj publici predstavili svoj maruševečki kraj za što su bili nagrađeni velikim pljeskom iz gledališta.

Osim KUD-a Klaruš, na ovogodišnjem jubilarnom izdanju festivala održanog u Festivalskoj dvorani nastupili su i Kavaliri, TS Krijesnice, Siniša Miklaužić, Klapa Kmeti, Kristina Anđelka Đopar, ŽVG Lire KUD-a Đurmanec, Andrija Kos i TS Zlatni trzaj, AKUD ŽK Gornje Jesenje, Klapa Bjelovar, Siniša Belošević, VIS JOKS i VS Stari pajdaši, Srečko Blažičko, Dario Došlić i prijatelji Krijesnice.

Organizator festivala je Radio Hrvatsko zagorje Krapina.

 

Označeno u