Kreće modernizacija nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.6.2019. u 14:54h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon provedenog javnog Poziva na dostavu ponude, danas je u prostorijama Općine Maruševec potpisan ugovor s poduzećem Colas Hrvatska d.o.o. odabranog za radove na modernizaciji prometnica na području Općine. Ugovor o izvođenju radova s predsjednikom Uprave poduzeća Colas Hrvatska d.o.o. Sinišom Košćakom potpisao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, u prisustvu zamjenika načelnika Marija Klapše.

- Potpisani se ugovor odnosi na radove po projektu Modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Maruševec, na prometnicama u naseljima Brodarovec, Čalinec i Bikovec. Vrijednost radova koji će biti realizirani do kraja kolovoza ove godine iznosi preko 370 tisuća kuna i drago nam je što će ih izvoditi vodeća domaća tvrtka s dugom tradicijom u niskogradnji, istaknuo je načelnik Damir Šprem prilikom potpisivanja ugovora.

Sredstva za izvođenje radova osigurana su kroz prijavu projekta na Program Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u iznosu od 100 tisuća kuna, dok je preostalih 270.500,00 kuna Općina Maruševec osigurala u svom proračunu.

- Ovim zahvatima želimo poboljšati infrastrukturnu povezanost i komunalnu opremljenost u općini, što je važna pretpostavka za stvaranje uvjeta za ostanak ljudi u našem ruralnom području, ali i jačanje gospodarskih aktivnosti na području Općine Maruševec, rekao je tom prilikom zamjenik načelnika Mario Klapša.

Označeno u