"Kreativni seniori" predstavit će svoje glumačke i folklorne vještine u Vinici Foto: VV arhiva

"Kreativni seniori" predstavit će svoje glumačke i folklorne vještine u Vinici

Varaždinske vijesti | 27.5.2019. u 09:18h | Objavljeno u Našim krajem

U projektu "Kreativni seniori", koji zajedno provode Općine Donja Voća i Vinica, u općini Vinica organiziran je Otvoreni kreativni studio u okviru kojeg djeluju dramska i folklorna radionica.

Projekt je odobren odobren unutar programa "Kultura 54+" i financira se iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjen je starijoj populaciji stanovništva. Osim stanovnika partnerskih općina, u projekt su uključeni i stanovnici susjednih općina Maruševec, Cestica, Petrijanec, Sračinec i Vidovec.

Nakon višemjesečnoog rada, kreativni sudionici dramske i folklorne radionice pripremaju završnu priredbu na kojoj će prikazati postignute rezultate. Završna će se priredba održati u srijedu, 29. svibnja, s početkom u 20 sati u dvorani u zgradi Općine Vinica.

Sudionici dramske radionice koju je vodio Jan Kerekeš naučene će glumačke vještine prikazati u predstavi "Kak je počel brak na mojem dvorištu", a sudionici folklorne radionice koju je vodio Pjerino Hrvaćanin uvježbali su koreografiju "Moj muž domaj buš". Ulaz na predstavu je slobodan.

- Dođite i ohrabrite te burnim pljeskom nagradite naše "kreativce" koji dokazuju da za kreativno izražavanje nikad nije kasno - poručuju iz Općine Vinica.

Kreativni_seniori_Plakat_Marčan.jpg