Županijska cesta 2029 bit će proširena

Kostanjevac i Orepić potpisali sporazum "težak" više od tri milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 7.4.2017. u 21:28h | Objavljeno u Našim krajem

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac potpisali su sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta – proširenje županijske ceste ŽC 2029 kroz Gornje Ladanje (Ulica bana Jelačića) te izgradnju biciklističke staze i nogostupa.

Temeljem tog sporazuma, MUP će financirati ugovorene radove do iznosa od 3.362.186,54 kuna. Sufinanciranje radova odobreno je u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, a na temelju javnog poziva na koji se Općina Vinica prijavila još prošle godine.

- Zahvaljujući odobrenim sredstvima, paralelno s postavljanjem kanalizacije i zacjevljenjem koje je u toku, Općina Vinica bit će nositelj investicije izvođenja radova proširenja ceste i izgradnje nogostupa duž čitave duljine (1.450 m) ove izuzetno opasne dionice, a što će znatno doprinijeti povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, a osobito djece, pješaka i biciklista - naglasio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Označeno u