Konstituirano maruševečko Općinsko vijeće, predsjednik Josip Špoljar

M.P./Varaždinske vijesti | 13.6.2017. u 19:24h | Objavljeno u Našim krajem

Sa devet glasova "za" i šest glasova "protiv" nezavisni vijećnik Josip Špoljar na današnjoj je konstituirajućoj sjednici izabran za novog predsjednika Općinskog vijeća Općine Maruševec. Njegova je nezavisna lista na nedavno održanim lokalnim izborima osvojila 23,25 posto birača, odnosno četiri vijećnička mandata, a osim glasova svojih vijećnika njegov su izbor za predsjednika vijeća podržala i petorica vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU. "Protiv" je bilo troje HSS-ovih vijećnika, dvojica HDZ-ovih vijećnika te nezavisni Vjekoslav Bahun.

Za potpredsjednike su pak izabrani SDP-ov Mario Možanić te Blanka Glavica-Ječmenica koja je u vijeće ušla s liste HSS-a. Inače, svoj su mandat u mirovanje stavili načelnik Damir Šprem (HNS) i njegov zamjenik Mario Klapša (SDP), a u vijeću će ih mijenjati Franjo Benkus i Krunoslav Eršegović. Iz osobnih su razloga svoj mandat u mirovanje pak stavili bivši načelnik Ivan Šagi (HSS) te Sendi Liber Gradićek (HDZ), a mijenjat će ih Josip Vrbanec i Marko Jurinjak.

Novoizabrani predsjednik vijeća zahvalio je vijećnicima koji su ga podržali, dok je načelnik izrazio nadu kako će u iduće četiri godine uspješno surađivati s vijećnicima na daljnjem razvoju i boljitku općine Maruševec. Sjednici je nazočio i vlč. Krunoslav Milovec koji je vijećnicima ukazao kako je pred njima odgovoran zadatak te ih pozvao na međusobnu suradnju.

Galerija slika