Kneginečko Općinsko vijeće prihvatilo rebalans i isplatu "uskrsnica" Foto: Općina Gornji Kneginec

Kneginečko Općinsko vijeće prihvatilo rebalans i isplatu "uskrsnica"

I.D./Varaždinske vijesti | 22.12.2016. u 14:25h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće općine Gornji Kneginec na svojoj je sjednici 21. prosinca jednoglasno prihvatilo izmjene i dopune Proračuna općine Gornji Kneginec za 2016. godinu, kao i  prateće programe uz rebalans proračuna te Plan razvojnih programa za razdoblje 2017.-2019. godine.

Na prijedlog načelnika Gorana Kaniškog, vijećnici su donijeli odluku o isplati jednokratne novčane pomoći svim umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade u iznosu od 150 kuna, koja će se isplatiti u ožujku 2017. godine.

Donesena je i odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću za 2017. godinu, donijet je Plan razvojnih programa za razdoblje 2017.-2019.godine, imenovano je Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a odlučeno je da će se i sljedeće godine nastaviti financiranje produženog boravka učenika u OŠ Kneginec Gornji.

Općinsko vijeće donijelo je i odluku o sklapanju ugovora o izvođenju radova na izgradnji javne rasvjete na parkiralištu kod groblja u Gornjem Knegincu, te ugovora o izvođenju radova na izgradnji i asfaltiranju NC-034 i NC-038 (Banjšćina - odvojci "Dva lava" i "Bukal"). Odobreno je i sklapanje ugovora o opskrbi električnom energijom s tvrtkom Hrvatski telekom, čija ponuda je bila najpovoljnija na objavljenom natječaju.

Temeljem odluka Općinskog vijeća, sklopit će se i Ugovor o povjeravanju poslova održavanja javnih površina, čistoće javnih površina i odvodnje atmosferskih voda na području općine Gornji Kneginec za 2017. godinu, te Ugovor o povjeravanju komunalnih poslova čišćenja snijega s javnih površina i nogostupa s općinskom kumunalnom tvrtkom Knekom.