Još jedna generacija djece OŠ Sračinec naučila plivati

V.V. | 20.5.2018. u 15:42h | Objavljeno u Našim krajem

Tradicionalno sredinom svibnja, na Gradske bazene Varaždin dolazi poveća grupa učenica i učenika trećih razreda OŠ Sračinec, djeca iz Sračinca, Hraščice i Svibovca Podravskog. I kao i deset godina ranije, većina dođu kao neplivači, a odu kao plivači.

- Već 15. generacija djece iz naše škole nalazi se na kraju obuke plivanja ovdje na Gradskim bazenima Varaždin. Općina Sračinec je pokretač ovog projekta, zajedno s Osnovnom školom Sračinec, a cilj nam je da naša djeca nauče plivati, ali i da se druže tih pet dana na bazenima. Osobito nas veseli da je ove godine u trećim razredina naše škole čak 80 djece. Za školu plivanja iz proračuna Općine izdvajamo 20.000 kuna, a škola se uključuje s organizacijom prijevoza. To znači da je za roditelje škola plivanja besplatna. Djeca su oduševljena, a to nam je i na prvom mjestu. - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je htio-ne htio ovaj put i sam proplivao s djecom.

Djecu svoje škole pozdravila je i ravnateljica Lidija Valec, koja je također istaknula važnost ove akcije, kao pripremu za školu u prirodi. Program obuke djece verificiran je od strane Zavoda za školstvo, program je trajao pet dana po tri građanska sata, a s djecom je radilo pet trenera plivanja.

Označeno u