Jenkač Novomarofčanima poručio da fotografiraju štetu od poplava i obrate se Gradu za pomoć

Varaždinske vijesti | 1.4.2018. u 12:31h | Objavljeno u Našim krajem

Obilne količine kiše u subotu, 31. ožujka, uzrokovale su mnogobrojne probleme građanima Novog Marofa.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u posljednja 24 sata, od subote u 8 sati do nedjelje u 8 sati, u nekim dijelovima središnje, gorske i primorske Hrvatske palo je više od 30 litara kiše po četvornom metru, a takve količine nisu mimoišle i novomarofski kraj. Poplavne bujice zahtijevale su intervencije, a stanje je na terenu provjerio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je uputio poruku sugrađanima.

- Dragi sugrađani, subotnja kiša donijela je poplavne bujice na nekoliko mjesta u gradu. Obišao sam teren i upoznat sam sa stanjem. Pozivam sve kojima je voda ušla u kuće i prouzročila materijalnu štetu, da fotografiraju nastalu štetu te se uz potvrdu o vatrogasnoj intervenciju obrate Gradu za pomoć koju ćemo osigurati u skladu s odlukama Gradskog vijeća - poručio je gradonačelnik Jenkač.

Subotnja bujica dogodila se na ranije prepoznatim problematičnim točkama.

- Niti jedna od lokacija nije u nadležnosti Grada, već u nadležnosti Hrvatskih voda, a za neke je rješavanje već u tijeku – Presečno, Makojišće, Strmec Možđenec, Remetinec Koroščak, Lonja Makojišće Donje. Neke probleme prouzročili su i sami građani i zato apeliram na sve – kad dođu strojevi da im omoguće pristup i rad, da koriste veće profile cijevi na propustima, ne sade biljke uz potoke i da ne zatvaraju potoke gradnjom objekata - apelirao je gradonačelnik Jenkač.

Označeno u
Galerija slika